تنها ۶ روز به مراسم تحلیف رئیس جمهور جدید آمریکا باقی مانده است و حالا تحریم شیائومی توسط آمریکا آخرین اقدامی است که دولت ترامپ در زمان روی کار آمدن خود، علیه شرکتهای چینی تصویب کرده است.
دولت ترامپ به شیائومی عنوان “شرکت نظامی کمونیستی چینی” را تخصیص داده است که با این تعریف جدید و طبق دستور اجرایی که در ماه نوامبر توسط دولت صادر شده بود و براساس آن شرکتهای سرمایهگذاری و اوراق بهادار آمریکایی باید تمام سرمایه خود را شرکتهایی نظامی کمونیستی چینی خارج میکردند، شرکت شیائومی نیز مشمول این قانون شده است.
با تعیین شیائومی به عنوان یکی از کمپانیهای نظامی که سومین تولیدکننده بزرگ گوشی در جهان هم به حساب میآید، دولت فعلی آمریکا امیدوار است که تا یازدهم ماه نوامبر سال ۲۰۲۱ شرکتهای آمریکایی به صورت کلی خود را از سرمایهگذاری در این شرکت خارج کنند.
تفاوت تحریم شیائومی توسط آمریکا با هواوی
تحریمی که دولت ایالات متحده برای شیائومی تصویب کرده است، کاملاً متفاوت با قراردادن شرکت هواوی در Entity List است. در مورد دوم که شرکتهای چینی مانند هواوی، DJI (سازنده هواپیماهای بدون سرنشین) و SMIC (تولیدکننده چیپ) مشمول این نوع تحریم شدهاند، شرکتهای آمریکایی و هر شرکت دیگری که از تکنولوژیهای آمریکایی در محصولاتش استفاده میکند، به طورکلی اجازه خرید و فروش با شرکتهایی تحریم شده را نخواهند داشت و درست به واسطه همین تحریم است که هواوی نمیتواند از سرویسهای موبایلی گوگل استفاده کند و حتی چیپستهای خود را در کارخانه TSMC تولید کند.
شیائومی در واکنش به تصمیم دولت ترامپ به وبسایت Verge گفته است که این شرکت از قوانین و مقررات مربوط به فعالیت در حوزه قضایی تبعیت میکند و زمانیکه بحث تجارت میشود، تمام کسب و کارهای شیائومی مطابق با قوانین و مقررات حوزههای قضایی است. سخنگوی شیائومی گفته است که این شرکت متعلق، وابسته و تحت حمایت ارتش چین نیست و آنطور که در حکم سازمان دفاع ملی تعریف شده، یک شرکت کمونیست نظامی چینی نیست. این شرکت پیش از آنکه دست به حرکتی بزند، در حال بررسی پیامدهای احتمالی این تحریمها است.