تکنولوژی

شرایط جدید واتس آپ!

واتساپ، پیام‌رسان تحت مالکیت فیسبوک که همواره روی مبحث حریم خصوصی و امنیت مانور ویژه‌ای داده است و می‌گوید رعایت حریم خصوصی در DNA اش قرار دارد، به‌تازگی بیانیه‌ای منتشر کرده است تا خبر مهمی درباره اطلاعات بیش از دو میلیارد کاربرش اعلام کند. واتساپ رسما به کاربران گفته است که دو راه پیش‌رو دارند: یا با به‌اشتراک‌گذاری داده‌های شخصی با فیسبوک موافقت کنند یا اینکه حساب کاربری خود را حذف کنند. برای بررسی این موضوع مهم با ما در رٌهام تل همراه باشید.

به گزارش روزنامه هفت صبح، این اطلاعیه از طریق نوتیفیکیشنی در اپلیکیشن واتساپ اعلام شده است و کاربران را مستقیما به گزینه‌ای هدایت می‌کند که با ضربه زدن روی آن، با تمامی شرایط جدیدی که فیسبوک برای واتساپ تعیین کرده است موافقت می‌کنند. کسانی که تا تاریخ ۸ فوریه ۲۰۲۱ (۲۰ بهمن ۱۳۹۹) با قوانین جدید واتساپ موافقت نکنند، امکان ادامه استفاده از اپلیکیشن را نخواهند داشت.

واتساپ

دلیل واتساپ برای این کار چیست؟

به گفته واتساپ، دلیل اصلی این اقدام، کمک کردن به انجام بهتر کارها، ارائه سرویس‌های جدید، بهبود سرویس‌ها، شخصی‌سازی سرویس‌ها و موارد این‌چنینی است. در برخی شرایط، نظیر زمانی که یک نفر از واتساپ برای برقراری تعامل با کسب‌و‌کاری متفرقه استفاده می‌کند، ممکن است فیسبوک اطلاعات را با آن کسب‌و‌کار متفرقه به اشتراک بگذارد.

بر اساس اطلاعات درج‌شده در اپ‌استور، واتساپ این حق را دارد که «جزئیات خریدها، اطلاعات مالی، مکان، مخاطبان، محتوای کاربر، شناسه‌ها، استفاده از اینترنت و داده‌های تشخیصی» را جمع‌آوری کند. در پی انتشار بیانیه واتساپ، خبرنگاران با این شرکت تماس گرفتند تا بفهمند این تغییرات دقیقا چگونه رخ داده‌اند و کاربر چگونه می‌تواند از آن‌ها جلوگیری کند؛ اما مدیران واتساپ پاسخ نداده‌اند.

واتساپ

 

آیا باید فیسبوک را نصب کنیم ؟

خیلی از کاربران ایرانی واتساپ که با این خبر و هشدار مواجه شدند اینطور برداشت کردند که واتساپ از آن‌ها می‌خواهد برای ادامه استفاده از این اپلیکیشن و به منظور حفظ یکپارچگی، حتما فیسبوک هم نصب کنند، درحالی‌که اینطور نیست و واتساپ به این دلیل روی یکپارچگی‌اش با فیسبوک و شرکت‌های زیرمجموعه آن تاکید کرده که دلیل ردوبدل کردن اطلاعات کاربران بین این شرکت‌ها را توضیح دهد.

خیلی‌ها از خودشان می‌پرسند که مگر ما چه کسی هستیم و اطلاعات ما به چه درد شرکتی مثل فیسبوک می‌خورد و اصلا چرا باید در برابر دادن این اطلاعات که محرمانه هم نیستند مقاومت کنیم؟ اولین استفاده‌ای که فیسبوک از اطلاعات کاربران می‌کند، دسته‌بندی آن‌ها بر اساس چندین فاکتور مختلف و بعد هم فروش آن‌ها به شرکت‌های تجاری است.

مثلا فکر کنید یک شرکت، محصولات مربوط به زنان جوان تولید می‌کند، طبیعتا داشتن شماره تماس زنانی که در این گروه سنی هستند، برای تبلیغات خیلی به کارش می‌آید یا فکر کنید یک شرکت حمل‌ونقل می‌خواهد بداند که دانشجو‌ها از چه وسایل حمل‌ونقل عمومی‌ای استفاده می‌کنند، برای این کار دسترسی به مسیر تردد دانشجو‌های یک کشور یا شهر بی‌اندازه ارزشمند خواهد بود.

اطلاعات کاربران حتی در مورد کارزار‌های سیاسی و برنامه‌ریزی‌های دولتی هم می‌تواند به کار بیاید، همانطور که در جریان انتخابات دور قبل ریاست‌جمهوری در آمریکا فیسبوک متهم شده بود که اطلاعات کاربران را به کمپین‌های انتخاباتی فروخته است. شاید به نظر برسد برای ما در ایران دادن این اطلاعات چندان اهمیت نداشته باشد، چون چندان متصل به زنجیره تجارت جهانی نیستیم، اما اینطور نیست.

 

چرا اروپا معاف شد؟

در متن هشدار واتساپ آمده که همه کاربران این اپلیکیشن در سراسر جهان باید اجازه ردوبدل شدن اطلاعاتشان بین تمام شرکت‌های زیرمجموعه فیسبوک را بدهند، غیر از ساکنان اتحادیه اروپا. به نظر می‌رسد که دلیل معافیت اروپانشین‌ها از این تصمیم قوانین سفت‌وسخت اتحادیه برای حفاظت از اطلاعات و حریم شخصی اروپایی‌هاست و واتساپ و فیسبوک که می‌دانند اگر چنین اجباری ایجاد کنند، با سد قوانین بالادستی مواجه خواهند شد و نمی‌خواهند حجم عظیم کاربران اروپایی را از دست بدهند، فعلا آن‌ها را از بقیه جهان جدا کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید