تکنولوژی

راه حل های گوشی های اندروید بدون گوگل !

هواوی

در این بخش میخواهیم نحوه استفاده از گوشی های اندروید بدون سرویس گوگل را برای کاربران سایت رٌهام تل توضیح بدیم. خب الان تقریبا همه ی طرفداران برند هواوی میدانند که این کمپانی فوق العاده از سرویس های گوگل پشتیبانی نمیکند. اما این موضوع فقط در ابتدا نگران کننده به نظر میرسید، که البته در فاصله کوتاهی این نگرانی ها کم تر شد. در این بخش راه حل ها و ترفند های در رابطه با این موضوع خواهیم پرداخت.

 

شروع ماجرا :

قصه از آنجایی شروع شد که رئیس جمهور آمریکا با اهداف سیاسی و تجاری، نام هواوی را به همراه ده ها شرکت کوچک و بزرگ دیگر چینی در لیست سیاه نوشت. گوگل از اولین شرکت هایی بود که به فرمان ترامپ گردن نهاد و تجارت با هواوی را متوقف کرد. نتیجه این شد که هواوی دیگر نمی توانست از سرویس ها و نرم افزارهای گوگل استفاده کند. البته این شرکت همچنان می تواند سیستم عامل اندروید را همراه گوشی هایش عرضه کند، چون اندروید یک پروژه متن باز محسوب می شود که توسط اتحادیه OHA توسعه یافته و تحت مجوزهای GNU GPL و آپاچی به شکل رایگان در اختیار همه قرار دارد. هواوی از اواخر سال ۲۰۰۸ عضو این اتحادیه است. هواوی با معرفی خانواده میت ۳۰ سرویس های گوگل را کنار گذاشت و سرویس های موبایل خودش را جایگزین کرد. البته HMS سال ها در دست توسعه بوده تا به اینجا رسیده است. اطلاعات کامل در مورد HMS را می توانید در این بخش بخوانید:

 

زندگی با HMS :

حالا می رسیم به اصل مطلب، یعنی تجربه زندگی با سرویس های موبایل هواوی به جای سرویس های گوگل. ابتدا این سؤال هم برای ما مطرح بود که آیا می توان بدون GMS از گوشی استفاده کرد؟ چند هفته استفاده از گوشی هواوی Y7p به ما ثابت کرد که اندروید آنقدرها که فکر می کردیم به سرویس های گوگل وابسته نیست. در واقع با کمی تغییر در روش نصب برنامه ها و عادت های قبلی، می توان از تمام قابلیت های یک موبایل هوشمند استفاده کرد. و یکی دیگر از این موبایل های قدرتمند و دوست داشتنی این کمپانی میتوان به nova7i اشاره کرد، که نگرانی بسیاری از کاربران را نسبت به این ماجرا بر انگیخت اما هواوی ثابت کرد که آنچنان هم مشکل بزرگی تلقی نمیشود، البته همچنان مشکلاتی وجود دارند که رفع آنها به همت هواوی و توسعه دهندگان بستگی دارد. برای مثال میتواتید در زیر جزئیات اپلیکیشن ها را مشاهده کنید.

طبق بررسی انجام‌شده مشخص شد که اکثر برنامه‌ها و بازی‌ها، باوجود سرویس HMS و نبود سرویس GMS بدون هیچ مشکلی اجرا می‌شوند اما همچنان تعداد بسیار کمی از این برنامه‌ها هستند که در نبود سرویس موبایلی گوگل (GMS) از دسترس خارج‌شده‌اند که ما در ادامه راهکار‌هایی را ارائه کرده‌ایم تا شر این مشکلات خلاص شوید.

Play Store : شاید در دسترس نبودن یک منبع جامع و گسترده برای نصب نرم‌افزار یکی از اصلی‌ترین چالش‌های نبود GMS در محصولات جدید هوآوی باشد که شما می‌توانید با جایگزینی منابع جدید این چالش را پشت سر بگذارید

App Gallery : یکی از برنامه‌هایی است که به‌صورت پیش‌فرض بر روی گوشی‌های هوآوی نصب‌شده و شما به‌سادگی می‌توانید با اجرا این برنامه و جست‌وجوی نام برنامه‌ موردنظر آن را بر روی دستگاه خود نصب کنید.

کافه بازار : برنامه دیگری است که می‌تواند جایگزین خوبی برای Play Store باشد، شما می‌توانید با مراجعه به آدرس https://cafebazaar.ir این اپلیکیشن منبع را نصب کنید و به‌راحتی برنامه موردنظر خود را در آن جست‌و‌جو کنید و آن‌ها را نصب کنید.

Apkpure : از دیگر منابع معتبری است که می‌تواند در تهیه و نصب برنامه‌ها به شما کمک کند، شما می‌توانید با مراجعه با آدرس https://apkpure.com آن را نصب کنید و به‌راحتی برنامه یا بازی موردعلاقه‌تان را پیدا کنید و آن را نصب کنید.

Chrome : هرچند که این برنامه به‌صورت پیش‌فرض درگوشی‌های هوآوی ارائه نشده است اما شما می‌توانید با مراجعه به یکی از منابع نامبرده شده در بالا، این برنامه را بدون هیچ‌گونه مشکلی در اسمارت فون خود نصب کنید و از آن استفاده کنید، تنها موردی که می‌تواند برای برخی از کاربران آزاردهنده باشد این است که نمی‌توان حساب کاربری خود را بر روی این مرورگر تنظیم کنند. که خیلی مشکل بزرگی تلقی نمیشود.

Map : شما می‌توانید با مراجعه به یکی از منابع نامبرده شده در مطلب بالا، این نرم‌افزار را به‌راحتی بر روی گوشی خود نصب کنید و از آن استفاده کنید. در این برنامه نیز این شما این اجازه را ندارید که حساب کاربری خود را بر روی آن تنظیم کنید یا لوکیشن موردعلاقه خود را به آن بیفزاید که قطعاً نمی‌تواند خیلی آزاردهنده باشد. اما یکسری دیگر از برنامه‌ها هستند که نصب نمی‌شوند یا اگر نصب هم شوند در هنگام اجرا با مشکل (در دسترس نبودن سرویس گوگل) مواجه می‌شوند یا به زبان ساده‌تر برای اجراشدن به سرویس‌های گوگل نیاز دارند مانند Gmail، YouTube، Snapp، Tapsi و … که می‌توانید با این روش به آن‌ها دسترسی پیدا کنید.

راه‌حل : ابتدا مرورگر خود را باز کنید، نام یا آدرس برنامه موردنظر را وارد کنید و به صفحه آن مراجعه کنید. اکثر برنامه‌های نام‌برده شده به نسخه تحت وب تجهیز شده‌اند که شما می‌توانید به‌راحتی از خدمات آن‌ها استفاده کنید همچنین اگر این برنامه‌ها برای شما بسیار پرکاربرد هستند می‌توانید با لمس گزینه Add To Home Screen آن را در قالب آیکون در میان دیگر برنامه‌های خود مشاهده کنید که با اجرا آن، نسخه وب آن نرم‌افزار در کمترین زمان ممکن در اختیار شما قرار می‌گیرد. با توجه به مفاهیم گفته‌شده تا به الآن می‌توان دریافت که گوشی‌های هوآوی همچنان از سیستم‌عامل اندروید استفاده می‌کنند که در صورت ارائه آپدیت به ورژ‌ن‌های جدیدتر ارتقاء پیدا می‌کنند. سرویس‌های موبایلی هوآوی یا HMS ، مجموعه‌ای از اپلیکیشن‌ها و خدمات نرم‌افزاری شامل هوآوی کلاد، هوآوی ویدیو، موزیک، مرورگر، دستیار هوشمند و غیره است که نیازهای نرم‌افزاری کاربران را پوشش میدهد و در دسترس نبودن سرویس‌های گوگل (GMS) را جبران می‌کند، همچنین شما می‌توانید با استفاده برنامه‌های جایگزین همانند App Gallery، APKPure و Cafe Bazar یک منبع نرم‌افزاری جامع در اختیار داشته باشید و با استفاده از نسخه‌های تحت وب برخی اپلیکیشن‌ها که از دسترس خارج شده اند به‌راحتی از آن‌ها استفاده کنید. البته لازم به ذکر که این اولین بار نیست که کاربران ایرانی با چنین مشکلاتی مواجه می‌شوند چراکه کاربران سیستم‌عامل iOS یا به‌اصطلاح گوشی‌های آیفون نیز با این مشکلات دست‌وپنجه نرم می‎‌کنند و نسخه‌های تحت وب این برنامه‌ها را جایگزین برنامه‌های اصلی کرده‌اند. و در آخر هم باید به اطلاع‌تان برسانیم که گوشی‌های که قبل از عرضه اکوسیستم جدید هوآوی عرضه‌شده‌اند از سرویس‌های گوگل نظیر Play Store، Chrome، YouTube، Map و … برخوردار هستند و در اجرا برنامه‌ها با این مشکلات مواجه نیستند که در صورت ارائه آپدیت برای این برنامه‌ها به ورژن‌های بالاتر ارتقاء پیدا می‌کنند.

 

ترفند :

نصب گوگل پلی روی گوشی هواوی و آنر با این ترفند ممکن شد!

شاید بتوان بدون سرویس‌های گوگل هم به راحتی و بدون روبرو شدن با مشکلی خاص از گوشی استفاده کرد، اما به نظر می‌رسد دیگر مجبور نیستید در همچین شرایطی به سر ببرید! ظاهرا روشی وجود دارد که بتوان تحریم‌های هواوی را با آن دور زد و فروشگاه گوگل پلی را روی گوشی نصب کرد! اینطور که به نظر می‌رسد این روش حتی روی گوشی‌های آنر که تحت تاثیر این محرومیت‌ها قرار گرفتند نیز جواب می دهد!

برای نصب گوگل پلی روی گوشی هواوی باید ابتدا برنامه‌ای را تحت عنوان Chat Partner با حجم ۱۴۷ مگابایت با کلیک کردن روی همین لینک دانلود کنید. البته باید به این نکته بدیهی اشاره کنیم که این روش غیر رسمی است و طبیعتا از آن‌ جایی که هیچ اقدامی جهت رفع تحریم هواوی صورت نگرفته، هیچ راه حل رسمی نیز برای نصب گوگل پلی روی گوشی‌های این شرکت وجود ندارد! بعد از دانلود، نصب و اجرای برنامه، باید روی عبارت Detect Device و سپس Repair Now کلیک کنید. سپس بعد از باز شدن پنجره Activate device Administrator، گزینه Activate را از بین سه گزینه ظاهرا شده در زیر صفحه انتخاب کنید.

 

بعد از انجام این مراحل گوشی را یک بار ریستارت کنید. سپس با روشن شدن و ظاهر شدن منوی برنامه‌ها می‌بینید که فروشگاه گوگل پلی بدون هیچ مشکلی می‌تواند در گوشی شما اجرا شود! حال می‌توانید با ورود حساب کاربری خود در پلی استور به راحتی از آن برنامه دلخواه خود را دانلود کنید. همچنین اگر برنامه Chat Partner را هم از گوشی پاک کنید مشکلی پیش نمی‌آید.

به ادعای وب‌سایت Gsmarena، این روش روی گوشی هواوی P40 لایت که در حال حاضر جدیدترین گوشی شرکت هواوی به حساب می‌آید امتحان شده و بدون هیچگونه مشکلی گوگل پلی استور در آن به اجرا درآمد. این در حالی است که هواوی میت ۳۰ پرو با پیغام خطای Device is not Play Protect certified مواجه شد و روش‌های موجود برای رفع این مشکل نیز در آن جواب نداد.

با این حال این یک بررسی اولیه به حساب می‌آید و لذا سخت‌افزارهای متفاوت ممکن است رفتارهای متفاوتی نیز از خود نشان دهند. بعد از افشای خبر وجود چنین روشی، برخی‌ها آن را روی هواوی میت ۳۰ پرو نصب کرده و هیچ مشکلی را گزارش نکردند. همینطور گوشی Y7p هم با این روش توانست از گوگل پلی برخوردار شود!

2 دیدگاه در “راه حل های گوشی های اندروید بدون گوگل !

  1. علی مرتضوی گفت:

    ممنون از سایت خوب rohamtel بابت راهنمایی های خوبتون

    1. رُهام تل گفت:

      سلام دوست عزیز
      ممنون از توجه شما به سایت رهام تل

دیدگاهتان را بنویسید