تکنولوژی

وای‌فای ۶E چیست و چه تفاوتی با وای‌فای ۶ دارد؟

وای فای ۶E  چیست؟

دستگاه های وای فای نسل های قبل (از جمله وای فای ۶) با فرکانس های ۲.۴ و ۵ گیگاهرتز کار می کنند اما دستگاه های سازگار با وای فای ۶E امکان استفاده از فرکانس های ۶ گیگاهرتز را هم دارند. این دستگاه های مشابه با مدل های سازگار با وای فای ۶ (در فرکانس ۵ گیگاهرتز) کار می کنند اما در عوض کانال های آنها با سیگنال های ۵ گیگاهرتزی هم پوشانی ندارد و به عبارت دیگر خبری از تداخل وای فای ۶E با تجهیزات وای فای ۶ نیست.

 

وای فای ۶E به تجهیزات سازگار این امکان را می دهد که از ۱۴ کانال ۸۰ مگاهرتزی اضافه یا ۷ کانال ۱۶۰ مگاهرتزی اضافه بهره ببرند. این کانال ها با همدیگر یا با کانال های استاندارد وای فای ۶ هم‌پوشانی ندارند و به همین دلیل مشکل تداخل در مکان هایی که شبکه های متعددی در حال کار هستند کاهش می یابد. علاوه بر این، طیف جدید (یا همان کانال های متعدد جدید)، پهنای باند قابل ارائه توسط دستگاه های بهره مند از وای فای ۶E را بیش از پیش افزایش می دهد.

آیا دستگاه های فعلی با وای فای ۶E سازگار هستند؟

دستگاه های سازگار با استاندارد وای فای ۶E توانایی کار با فرکانس های ۲.۴ و ۵ گیگاهرتر را نیز دارند. اما برای این که از مزایای این استاندارد در فرکانس ۶ گیگاهرتز بهره ببرید نیاز به تجهیزات سازگار با وای فای ۶E در هر دو طرف دارید. به عنوان مثال باید هم روتر ۶E داشته باشید و هم گوشی موبایل یا کامپیوتر با کارت شبکه وایرلس ۶E. با این حال اگر یکی از دو طرف به این استاندارد مجهز نباشد، ارتباط از طریق استانداردهای قابلی از جمله وای فای ۶ یا وای فای ۵ صورت می گیرد. یکی از این دستگاه ها S21 اولترا میباشد.

وای فای ۶E تا چه حد مشکلات فعلی وای فای من را حل می کند؟

اگر در اتصال دستگاه ها به وای فای خود مشکل دارید و مطمئن هستید که تمامی تنظیمات شبکه را هم صحیح انجام داده اید، احتمالاً تقصیر به گردن ازدحام شدید شبکه در مکان مورد نظر شما است. زمانی که یک دستگاه (از جمله موبایل یا کامپیوتر) به اکسس پوینت یا روتر وای فای متصل می شود، انتقال اطلاعات روی باند مشخص (مثلاً ۲.۴ گیگاهرتز) و کانال مشخص فرکانس وای فای (مثلاً کانال ۳ با محدوده ۲.۴۱۱ تا ۲.۴۳۳ گیگاهرتز) انجام می گیرد. با این حال مشکل شبکه های وای فای (به ویژه روی فرکانس های معمول ۲.۴ گیگاهرتز) محدودیت کانال ها است. به همین دلیل ممکن است روتر وای فای قدیمی شما با روتر همسایه دیوار به دیوارتان روی کانال های مشابه یا نزدیک به هم کار کنند. همین موضوع می تواند موجب تداخل ارتباط دستگاه ها با روتر شود.

وای فای ۶E چه قدر سریع تر است؟

از نظر فنی حداکثر سرعت وای فای ۶ گیگاهرتزی مشابه شبکه های ۵ گیگاهرتزی فعلی (با استاندارد وای فای ۶)، یعنی ۹.۶ گیگابیت بر ثانیه است. با این حال نباید فراموش کرد که در عمل هیچ گاه دستیابی به این سرعت ممکن نیست اما امواج با فرکانس جدید می توانند به افزایش سرعت کمک کنند. دلیل این موضوع به محدودیت های طیف کانال های شبکه در وای فای ۵ گیگاهرتزی مرتبط است و در واقع سیگنال های وای فای ۵ گیگاهرتز به آن اندازه که باید، بزرگ نیستند. اما در فرکانس ۶ گیگاهرتز روترها با حداکثر اندازه ممکن طیف در هر کانال، امکان ارسال داده ها را پیدا می کنند.

 

به گفته محققان، گوشی های آینده، با اتصال به وای فای ۶E می تواند به سرعت یک تا ۲ گیگابیت بر ثانیه دست پیدا کنند که تقریباً مشابه سرعت موج های میلی متری در شبکه های مخابراتی ۵G است. با این حال باید به این موضوع هم توجه داشت که حداکثر سرعت اینترنت به عوامل دیگری از جمله محدودیت سرعت ارائه شده از سوی شرکت ارائه کننده اینترنت هم بستگی دارد و با سرعت اینترنت در ایران، وای فای ۶E برای بیشتر کاربران سرعت بالاتری در گشت و گذار در اینترنت به همراه نخواهد داشت اما می تواند در تبادل داده انبوه در شبکه یا غلبه بر مشکل تداخل فرکانس کاربرد داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید