تکنولوژی

اندروید ۱۲؛ ویژگی های جذاب اندروید جدید!

تصویر شاخص اندروید 12

سلام خدمت دوستان عزیز رُهام تلی؛ امروز در خدمت شما هستیم تا با هم ویژگی های نسخه پیش نمایش اندروید ۱۲ رو بررسی کنیم. گوگل به تازگی نسخه مخصوص توسعه دهندگان اندروید ۱۲ را عرضه کرده است و تا ارائه نسخه اصلی و مخصوص مشتریان آن راه درازی در پیش است اما حالا اینجا در رُهام تل به بررسی ویژگی های جدید این سیستم عامل جدید شرکت گوگل یعنی اندروید ۱۲ می پردازیم و یک به یک تغییرات این نسخه را که تا اینجا قطعی شده اند، با هم بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

 

ویژگی های جدید اندروید ۱۲ چیست؟

ویژگی های جدید اندروید 12

همه باهم اتفاق نظر داشته اند که ممکن است اندروید ۱۲ تغییرات ظاهری بسیار زیادی داشته باشد و با نسحه های قبلی این سیستم عامل محبوب موبایلی گوگل تفاوت بسیار زیادی داشته باشد اما برخلاف این عقاید، تغییرات ظاهری اندروید ۱۲ آن چنان با نسخه های قبلی تفاوتی ندارد اما همچنان تغییرات کوچکی رخ داده اند که یک به یک آن ها را بررسی می کنیم.

 

اعلان های اندروید ۱۲

گوگل هنوز در حال تغییر رابط کاربری اعلان های اندروید ۱۲ است. اعلان های اندروید ۱۲ حالا ظاهری به روز تر دارند. اعلان ها هنوز همان مقدار فضا را در بر می گیرند اما سایز فونت آن ها افزایش یافته است. تصاویر زیر اعلان ها را در مقایسه با اعلان های اندروید ۱۱ نشان می دهد. تغییرات کمی رخ داده اند ، اما این تغییرات در نظر کسانی که به اعلان های اندروید عادت دارند ، چنان قابل توجه نیست.

اعلان های اندروید 12

گوگل یک آیکون به تاخیر انداختن ( Snooze ) اعلان ها نیز برای آن ها در نظر گرفته است. به این شکل با انتخاب این ویژگی، اعلان ها بار دیگر با انتخاب خودتان یک ساعت ، نیم ساعت یا ۱۵ دقیقه دیگر تکرار خواهند شد.

با این حال، رنگ پس زمینه اعلان ها و تنظیمات سریع تغییر کرده است. اندروید ۱۱ یرای پس زمینه اعلان ها و تغییرات سریع رنگ سفید خالص یا مشکی خالص را در نظر گرفته بود اما در اندروید ۱۲ حتی با انتخاب رنگ های دیگر ، یک مقدار رنگ آبی در پس زمینه اعلان ها و تغییرات سریع حس می شود، آیا این بخشی از تغییرات تم اندروید ۱۲ توسط گوگل است که شایعه شده بود؟ باید تا انتشار نسخه نهایی منتظر ماند.

گوگل بر این نکته تاکید دارد که در اندروید ۱۲ که باز کردن برنامه ها از طریق اعلان ها حالا سریع تر خواهد بود، باتوجه به این مکانیزم که اعلان ها برای انجام کارهای خود دیگر نیاز نخواهد بود که از مکانیزم “ترامپولین” استفاده کنند. اما باید در نظر داشت که این نسخه اولیه اندروید ۱۲ است که برای توسعه دهندگان آماده شده است و تغییرات بسیاری در نسخه اصلی که منتشر خواهد شد رخ خواهد داد. حداقل ما انتظار داریم که گوگل مقداری از سایه های آزار دهنده اعلان ها را در نسخه نهایی کم کند.

بازگشایی برنامه ها از اعلان ها در اندروید 12

 

تنظیمات

بسیاری از بخش های تنظیمات اندروید ۱۲ از لحاظ بصری دوباره پیاده سازی شده اند. نوار جستجو دیگر تا انتهای سمت راست صفحه نمایش کشیده نشده است و کمی کوچک تر شده است. به جای آن کمی تصویر پروفایل کاربری در کنار نوار جست و جو بزرگ تر شده است.

تنظیمات اندروید 12 بخش جدید تنظیمات اندروید 12

بخش جدید امنیت و کارهای ضروری به منو ی تنظیمات اضافه شده است. این بخش به شما دسترسی به اظلاعات فوری مانند اطلاعات مخاطبان و جزئیات پزشکی می دهد. همچنین اعلان ردیابی تصادف ماشین ها، هشدار بحران ، هشدارهای ضروری وای فای و همچنین عملیات Sos ضروری نیز وجود دارد. عملیات ضروری Sos در اندروید ۱۲ به شما این امکان را می دهد که با پنج بار فشار دادن دکمه پاور عمل خاصی برای شما انجام شود. تنظیمات پیش فرض این قابلیت این است که در صورت فعال شدن با شماره ۹۱۱ تماس بگیرد اما این شماره به راحتی قابل تغییر است. هر چند که برای این که با شماره دیگری در این حالت تماس بگیرد گوشی شما باید از حالت قفل شده خارج شده باشد..

قسمت های تنظیمات اندروید 12 قسمت تنظیمات اندروید 12 قسمت تنظیمات اندروید 12

 

 

منوی تنظیمات ممکن است در نسخه های رسمی تر اندروید ۱۲ وصله پینه شود. یکی از توسعه دهندگان سایت معروف Xda، یک قابلیت کار با یک دست را در تنظیمات گوشی های پیکسل که اندروید ۱۲ روی آن ها نصب شده بود ، پیدا کرده است. این حالت به مانند آپشن کار با یک دست رابط کاربری Samsung One-Ui است که آیکون ها را بزرک تر و سایز خط هارا نیز بیشتر می کند. تصاویر زیر به شما برای درک بهتر این حالت بیشتر کمک خواهند کرد.

 

پنل تنظیمات سریع

اگر شما طرفدار ظاهر شدن رابط کاربری مدیاپلیر های خود در بخش تنظیمات سریع نبوده اید، حالا برای هر کدام از آن ها به صورت جداگانه می توانید تصمیم بگیرید که در پنل تنظیمات سریع حضور داشته باشند یا خیر؛ شما حالا با وجود یک آپشن جدید در بخش صدا و تنظیمات ویژه می توانید این کار را انجام دهید. با استفاده از همین آپشن شما به راحتی می توانید برای هر مدیا پلیر به صورت جداگانه تصمیم گیری کنید. اگر شما دوست نداشتید که هنگام پحش هرچیزی از یوتیوب ، رابط کاربری آن در پنل تنظیمات ویژه ظاهر شود یا دوست داشتید که اسپاتیفای و پاکت کست شما همچنان به حضور خودشان در این بخش ادامه بدهند، حالا به لطف این آپشن به راحتی این امر امکان پذیر است.

تنظیمات سریع اندروید 12

 

اضافه بر این ، بررسی اعلان های هر کدام از این مدیاپلیرها چه در صفحه قفل گوشی شما یا پنل تنظیمات سریع به نظر می رسد کمی آسان تر شده است. گوگل اعلان های مدیاپلیرهارا از لحاظ اندازه کمی بزرگ تر کرده است. نام خواننده و نام آهنگ حالا در یک خط ظاهر می شوند ، کاور آهنگ سمت چپ را در بر می گیرد و کنترل کننده های آهنگ نیز به طور کامل در پایین اعلان قرار دارند. این حالت از اعلان ، به مانند قبل جمع و جور به نظر نمی رسد و کمی برزگ تر شده است.

 

ویژگی های جدید دیگر اندروید ۱۲

ما همیشه طی سال ها منتظر این بوده ایم که گوگل اسکرین شات های اسکرول شونده را در اندروید بگنجاند؛ خداروشکر ، انگار حالا گوگل به این قابلیت نزدیک و نزدیک تر شده است.

حالا اما توسعه دهنده های Xda، اشاره کرده اند که در این نسخه مخصوص توسعه دهندگان اندروید ۱۲ ، همچین قابلیتی دیده شده است. شایعه گنجاندن این قابلیت از سال ۲۰۱۹ بر سر زبان ها افتاده بود.

مهم ترین ویژگی های اندروید12

مهم ترین قابلیت های اندروید ۱۲ که شما نمی توانید ببینید!

به مانند همیشه ، بسیاری از قابلیت های مخصوص توسعه دهندگان در نسحه های اولیه اندروید که در حال عرضه شدن است وجود دارد که هنوز ما نتوانسته ایم آن ها را امتحان کنیم. خود گوگل لیست تمامی این تغییرات را به صورت کامل در وبسایت مخصوص توسعه دهندگان ارائه داده است. ما نیز در اینجا تعدادی از مهم ترین تغییرات را به اختصار برای شما توضیح خواهیم داد.

 

اندروید 12

اثرات صوتی لامسه ای

ما همیشه از اهمیت لمس در تجربه کاربری در همه نسحه های اندروید تاکید داشته ایم. در اندروید ۱۲ گوگل به شما اجازه خلق اثرات صوتی لامسه ای را با استفاده از موتور ویبره تلفن هوشمند شما می دهد. این امکان به توسعه دهندگان اجازه می دهد که به خلق بازی هایی بپردازند که با استفاده از این امکان ، تجریه ای بسیار نزدیک به واقعیت را برای کاربران به ارمغان می آورد. خود گوگل از یک برنامه تماس صوتی که با لمس شما صداهای مخصوصی تولید و ویبره مشخصی می زند یا بازی شبیه ساز یک مسابقه ماشینی که پستی ها و بلندی های مسیر را با این امکان شبیه سازی می کند.

 

حرکت های تعریف شده پیش فرض بیشتر برای گشت و گذار در حالت غوطه ور در اندروید ۱۲

حالت غوطه ور را هنگام تماشای فیلم ها ، بازی کردن یا خواندن یک کتاب بیشتر درک خواهید کرد. معمولا برای بازگشت از دیدن یک فیلم یا بازی کردن یا خواندن کتاب، نیاز است که کاربر به داخل صفحه انگشت خود را بکشد سپس با تکرار دوبازه این حرکت به صفحه قبلی برگردد. حالا تکرار این حرکت برای بار دوم در کار هایی مانند فیلم دیدن یا مشاهده تصاویر گالری شما نیاز نیست.

شرایط جدید اندروید ۱۲ به شما این امکان را می دهد که با یکبار کشیدن انگشت خود به داخل صفحه نمایش (از چپ به راست) به راحتی به صفحات قبلی برگردید. گوگل می گوید که کماکان از برنامه های در مقابل کشیدن انگشت های ناگهانی محافظت می کند. حالا این کار گوگل خارج شدن از حالت تمام صفحه را برای ما بسیار آسان تر خواهد کرد.

 

پروژه “خط اصلی” در اندروید ۱۲

اندروید همیشه با آپدیت های نرم افزاری کند همراه بوده است. اما حالا گوگل در اندروید ۱۲ قابلیتی را اضافه کرده است که تمامی قابلیت های جدید بدون نیاز به تعویض قطعات اصلی سیستم عامل ، به اندروید اضافه شوند. این قابلیت ، پروژه خط اصلی نامیده شده است. تمامی قابلیت های جدید که باعث مدیریت بهتر حافظه و اجرای بهتر خواهد شد، به راحتی بدون نیاز به آپدیت های سنگین قرار است زین پس قرار است که به اندروید اضافه شود.

 

پشتیبانی از اندروید ۱۲ از فرمت Hevc، برای برنامه های پشتیبانی نشده

بسیاری از دوربین های گوشی های هوشمند به تازگی از فرمت Hevc به لطف سخت افزار های رمزگذار تعبیه شده در گوشی های هوشمند پشتیبانی می کنند و اقدام به ضبط تصاویر در این حالت می پردازند اما بسیاری از برنامه ها هستند که از این فرمت پشتیبانی نمی کنند. گوگل اعلام کرده است که در اندروید ۱۲ این مشکل را برای این برنامه ها حل کرده است و تصاویر با این فرمت به کمک تبدیل کننده خود اندروید ۱۲ ، به فرمت AVC تبدیل می کند که دیگر آن برنامه مشکلی از لحاظ پشتیبانی از این فرمت نداشته باشد. خود گوگل اعلام کرده است که یک فیلم یک دقیقه ای که با کیفیت ۱۰۸۰p تصویر برداری شده باشد(با فرمت Hevc) ، تنها ۹ ثانیه طول خواهد کشید تا به فرمت AVC تبدیل و برای برنامه مورد نظر آماده شود.

 

پشتیبانی اندروید ۱۲ از تصاویر AVIF

تصویر با فرمت jpeg

تصویر با فرمت AVIF

تصویر با فرمت Avif

اندروید ۱۲، از فرمت تصاویر AVIF پشتیبانی خواهد کرد که به طرز بسیار راضی کننده ای ، با همان اندازه تصویر و همان سایز عکس، کیفیت بسیار بیشتری را ارائه خواهد کرد به لطف استفاده از کدگذاری های جدید گنجانده شده در این فرمت تصویر.

 

ارسال راحت تر محتوای غنی به برنامه های کاربردی در اندروید ۱۲

حالا دیگر برای ارسال عکس و فیلم و اسناد و غیره به برنامه های کاربردی ، راه سختی برای توسعه دهندگان در پیش نیست و گوگل برای همه نوع محتوا از یک Api بهره می گیرد. شما می توانید به راحتی هر چه  تمام تر هر گونه محتوایی را حتی با رهاسازی آن در رابط کاربری برنامه مذکور، برای برنامه ارسال کنید.

 

بهبود کانال های صوتی در اندروید ۱۲

حالا اما در اندروید ۱۲ تعداد کانال های صوتی که با فرمت های مختلف صدا به کاربر خدمت رسانی خواهد کرد ، به عدد ۲۴ رسیده است.

 

بهینه سازی سرویس های پیش زمینه ای در در اندروید ۱۲

اندروید ۱۲ از سرویس های پیش زمینه ای که توسط برنامه های کاربردی در پس زمینه آغاز می شوند و خواهان دست کاری در روند عادی سیستم عامل اندروید ۱۲ هستند ، مسدود می کند.

گوگل حالا مکانیزم جدیدی را طراحی کرده است که پروسه ها فارغ از درصد باتری مصرفی و تنها با توجه به اولویت آن ها ، به سرعت اجرا می شوند. همچنین اندروید ۱۲ تعدادی از سرویس های پیش زمینه ای را برای کارکرد بهتر تا حدود ۱۰ ثانیه به تاخیر خواهد انداخت. همه این ها یک معنی می دهد: اجرای بهتر برنامه ها ، کمتر بسته شدن ناگهانی آن ها ، همچنین مزاحمت های کمتر برای کاربران هنگام اجرای برنامه ها از داخل اعلان های اندروید ۱۲.

 

اندروید ۱۲ گوگل چه زمانی عرضه خواهد شد؟

زمان عرضه اندروید 12

گوگل یک خط زمانی آزمایشی را برای عرضه اندروید ۱۲ برای بررسی توسعه دهندگان و نسخه های بتا این سیستم عامل عرضه کرده است . این خط زمانی، سه نقطه زمانی را برای توسعه دهندگان برای بررسی های بیشتر در ماه های فوریه و آپریل و مارچ را شامل می شود. بعد از آن تا ماه آگوست میلادی فقط به عرضه نسخه های بتا می پردازد. پس از آن در ماه آگوست شما در عکس زیر خواهید دید که یک نشانگر “ثبات پلتفرم” (platform stability) توسط گوگل نشان داده شده است که نشان دهنده این است که در نهایت گوگل پس از ماه آگوست، تست های نهایی را برای سیستم عامل اندروید ۱۲ به عمل خواهد آورد. پس از آن به عرضه نهایی و با ثبات این سیستم عامل می پردازد. اما زمان مشخصی را برای این عرضه توسط گوگل مشخص نشده است. تنها حدس ما با توجه به خط زمانی اندروید ۱۱ ، این است که اواخر ماه سپتامبر گوگل ، عرضه نهایی را در پیش گیرد.

برنامه زمانی عرضه اندروید 12

 

آیا ما باید اندروید ۱۲ را نصب کنیم؟

تنها در صورتی که شما انسان ریسک پذیری هستید و یک توسعه دهنده اندروید، اقدام به نصب این سیستم عامل در این مرحله که برای توسعه دهندگان عرضه شده است کنید.

 

ازین که تا اینجا مارا همراهی کردید، بسیار سپاسگزاریم، تیم تولید محتوای رُهام تل.

منبع:

androidauthority

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید