مقدمه
در ابتدا باید اعتراف کرد اگر به دنبال خرید یک گوشی میان رده در بازه قیمتی بین ۶ تا ۷ میلیون هستید، یکی از انتخاب های اقتصادی و کیفیتی در این بازه قیمت شیائومی poco X3 خواهد بود. اگر بخواهیم در مورد Poco X3 را در چند کلمه مختصر خلاصه کنیم. گوشی میانرده که بیش تر شباهت به پرچمداران قدرتمند دارد. و با سخت افزار بی نظیر خود پا به رقابت بی نقصی گذاشته است. و پیش بینی میشود ، لقب پرفروش ترین بازار موبایل را در جهان به خود اختصاص دهد. و پا به جایگاه گوشی های مثل شیائومی نوت ۹ پرو و نوت ۸ بگذارد. در ابتدا اجازه دهید تاریخچه پوکو و عملکرد آن در گذشته را بررسی کنیم. تا ببینیم پوکو از کجا آمده و در ادامه به بررسی جزئی عملکرد آن در هر بخش بپردازیم . با رهام تل در این بخش پر هیجان همراه باشید.
تاریخچه پوکو
هند با خرید بیش از ۱۵۸ میلیون گوشی در سال ۲۰۱۹، دومین بازار بزرگ گوشیهای هوشمند در جهان محسوب میشود. با توجه به رکود فروش در چین، شرکتها به دنبال راههای جدیدی برای رشد سهم بازار خود در هند بودهاند. ایدهی شیائومی هم ایجاد تمایز بود تا بتواند نظر مخاطبان دارای سلیقههای مختلف را جلب کند و اینجاست که برند های زیرمجموعه شیائومی وارد عمل میشوند.
در حالی که این ایده در اصل از چین نشات میگیرد، در هند هم تا حد زیادی مورد استفاده قرار گرفته است. معمولا با هدف گروه خاصی از کاربران، برندهای زیرمجموعه به طور مستقل عمل میکنند و در مقایسه با برند اصلی در قبال ایدهها و نوآوریهای مختلف ریسکپذیرتر هستند. شیائومی با وجود اینکه مهمترین شرکت سازنده گوشی در هند محسوب میشود، ولی کسبوکار خود را به چندین برند تقسیم کرده است. در اوایل سال ۲۰۱۹، شیائومی برند ردمی را به یک برند مستقل تبدیل کرد. در سال ۲۰۲۰ هم این تصمیم برای پوکو اتخاذ شد.
جریان برند های زیر مجموعه شیائومی چیست؟
شیائومی در سال ۲۰۱۰ تأسیس شده و برندهای زیادی تحت حمایت این شرکت فعالیت میکنند. اگرچه شهرت این شرکت به ساخت گوشیهای مقرونبهصرفه برمیگردد، ولی در زمینه ساخت انواع و اقسام محصولات هم فعالیت گستردهای دارد. گوشیهای شیائومی هم روزبهروز بهتر از گذشته شدهاند تا بتوانند در برابر پرچمداران شرکتهای مهم حرف بیشتری برای گفتن داشته باشند.
با این حال، مهمترین منبع درآمد شیائومی، گوشیهای مقرون به صرفه ردمی هستند. همین موضوع یک مشکل به وجود میآورد زیرا هویت و ظاهر برند اهمیت زیادی دارد. برای مدت طولانی، شیائومی بهعنوان تولیدکننده گوشیهای ارزانقیمت یا مقرونبهصرفه در نظر گرفته میشد. این دیدگاه با برنامههای آینده این شرکت برای ساخت گوشیهای همهفنحریف در تضاد است. این کمپانی باید از وجهه یک شرکت سازنده گجتهای ارزانقیمت فاصله بگیرد و برند های زیرمجموعه ابزار مناسبی برای این کار هستند.
معرفی Poco X3
ظاهراً سری پوکو شیائومی درست مانند خط تولیدهای دیگر در حال گسترش و تنوع دادن به محصولات خود است و به همین منظور در سال ۲۰۲۰ چندین مدل از این خط تولید را راهی بازارهای جهانی کرده است. این سری در تاریخ ۷ سپتامبر از دیگر گوشیهای خود به نام Poco X3 NFC رونمایی کرد.
طرحی Poco X3
ابعاد این محصول ۱۶۵.۳×۷۶.۸×۹.۴ میلیمتر بوده و وزنی برابر با ۲۱۵ گرم دارد. کیفیت ساخت آن نیز عالیست. گرچه در ساخت بدنه از پلاستیک بهره برده؛ اما فریم آلومینیومی و استفاده از گوریلاگلس ۵ روی نمایشگر شیشهای آن به مقاومت هر چه بیشتر این گوشی شیائومی افزوده است. از نظر رنگ نیز پوکو x3 در رنگهای آبی و خاکستری وارد بازار خواهد شد. همان طور که میدانید این گوشی در بین میانردههای سال ۲۰۲۰ جزء گوشیهای سنگین وزن محسوب میشود. اما میتوان اعتراف کرد. میتوان با داشتن باتری فوق العاده، از وزن نسبتا سنگین این گوشی چشم پوشی کرد.
علاوه بر این زبان طراحی پوکو X3 با همان طراحی دوربین ها در یک ماژول مستطیلی شکل با زوایای منحنی که روی یک سطح مدور جای گرفته است. و ظاهری جدید بدون الگو گرفتن از زبان طراحی برند های دیگر پا به رقابت سنگین بازار میانرده ها گذاشته است.
نمایشگر شیائومی Poco X3
صفحهنمایش جلوی گوشی اندازه بزرگی دارد. اینجا صفحهای ۶.۶۷ اینچی را میبینیم که کاملا هم تخت طراحی شده. این صفحه رزولوشن فول اچ دی دارد که پنلش آی پی اس است و البته با گوریلاگلس ۵ پوشانده شده. صفحهنمایش رنگها را خیلی خوب نشان میدهد و کاملا رنگها در آن پویا و زنده نمایش داده میشوند و از مشاهده محتوا در این صفحهنمایش کاملا راضی خواهید بود. روشنایی صفحهنمایش در حد متوسط رو به بالاست و در محیط باز محتوایی که رویش پخش میشود را میتوانید بدون مشکل مشاهده کنید اما خیلی محتوای تمیزی نیست و باید برای مشاهده بعضی محتواها مقداری بیشتر سعی کنید.
اما مهمترین مشخصه صفحهنمایش این گوشی نرخ نوسازیاش است که بین رقبایش قابلیت منحصر به فردی به حساب میآید. صفحه Poco X3 نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی دارد که حتی بعضی از پرچمداران مانند نوت ۲۰ یا آیفون ۱۲ این نرخ نوسازی را ندارند. با کمک این نرخ نوسازی میتوانید تجربه متفاوتی را از نمایش محتوا روی صفحهنمایش این گوشی داشته باشید و همه چیز کاملا نرم و روان است. حرکت در منوها، اسکرول کردن در شبکههای اجتماعی و البته بازی کردن، همه و همه کاملا نرم و رواناند که حس متفاوتی از کار کردن با صفحهنمایش موبایلی را به شما میدهد.
دوربین شیائومی Poco X3
همانند بسیاری از گوشیهایی که این روزها به بازار میآیند Poco X3 NFC هم در دوربین اصلی خود از لنز ۶۴ مگاپیکسلی استفاده کرده است. همچنین در کنار این لنز واید یک لنز اولتراواید ۱۳ مگاپیکسلی نیز به چشم میخورد. لنز ماکرو و سنسور عمق نیز ۲ مگاپیکسلی و دوربین سلفی هم ۲۰ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده است. تفاوت این دوربین با سایر دوربینهای ۶۴ مگاپیکسلی را میتوان مربوط به شرکت سازنده آنها دانست به این دلیل که از سنسور Sony IMX682 ساخت شرکت سونی بهره برده است.
و اما رابط کاربری دوربین
رابط کاربری دوربین مشابه چیزی است که پیش از این در گوشیهای شیائومی دیده بودیم؛ با این تفاوت که ظاهر آن مرتبتر و آراستهتر شده است. همچنان با کشیدن انگشت به سمت راست و چپ، میتوان بین حالتهای مختلف جا به جا شد. از قسمت بالای رابطکاربری هم میتوان به مواردی مثل گوگل لنز، HDR، هوش مصنوعی و … دسترسی داشت.
عملکرد سخت افزاری Poco X3
پوکو X3 را میتوان اولین مدلهای گوشی موبایل در نظر گرفت که از تراشه اسنپدراگون ۷۳۲G استفاده کرده است. یکی از ویژگیهای جالب توجه این مدل برخورداری از LiquidCool 1.0 Plus است که میتواند خصوصاً برای گیمرها و کسانی که به دنبال بهترین گوشی گیمینگ با قیمت عالی هستند یک ویژگی فوقالعاده محسوب شود. با این قابلیت و به کمک نمایشگر ۱۲۰ هرتزی تجربه بینظیری از بازی را در اختیار کاربر قرار داده، به طوری که با خیال راحت میتوانید تا ساعتها به بازی کردن بپردازید. از نظر حافظه داخلی نیز پوکو ایکس ۳ NFC در دو نسخه ۶۴/۱۲۸ گیگابایتی عرضه شده، اما رم هر دو ۶ گیگابایت است.
عملکرد باتری Poco X3
باتریای که برای پوکو ایکس ۳ در نظر گرفته شده ظرفیت خیلی بالایی دارد. این گوشی باتری ۵۱۶۰ میلیآمپر ساعتی دارد که از شارژ سریع ۳۳ واتی پشتیبانی میکند. پوکو ایکس ۳ از نظر عمر باتری واقعا خوب است و هم در حالت ۶۰ هرتزی و هم در حالت ۱۲۰ هرتزی دوام خیلی خوبی دارد البته اگر ۶۰ هرتزی را انتخاب کنید خب مشخصاً میتوانید دوام بیشتری برای باتری داشته باشید.
اسپیکر Poco X3
یکی از بخشهای جذاب این گوشی اسپیکر دو تایی آن است. این قابلیت در گوشیهای این رنج قیمت موهبت خاصی به حساب میآید که پوکو ایکس ۳ این موهبت را دارد. پوکو ایکس ۳ از نظر اسپیکر گوشیای تمام عیار است. نه تنها صدای اسپیکرش خیلی بلند است بلکه کیفیت خیلی خوبی هم دارد و میتوانید در نهایت صدا هم جزئیات صدا را به خوبی بشنوید. اما یک چیز عجیب است؛ وقتی صدای اسپیکر را بلند میکنید قاب پشتی دستگاه زیر لنزهای دوربین اصلی لرزش زیادی پیدا میکند به خصوص اگر که آهنگ بیس زیادی داشته باشد ولی این موضوع در گوشی دیگری مثل نوت ۲۰ اولترا که دو اسپیکر دارد اتفاق نمیافتد. که به نظر میرسد یک مقدار تجربه ناخوشایندی است؛ اما به هر حال میتوانید از نظر کیفیت روی این اسپیکر به خوبی حساب کنید.
امنیت Poco X3
سنسور اثرانگشت داخل کلید پاور قرار گرفته و تشخیص چهره هم که با کمک دوربین سلفی انجام میشود. سنسور اثرانگشت اندازه تقریبا خوبی دارد و جایش را هم خیلیها دوست دارند و کلید پاور را بهترین محل قرارگیری این سختافزار امنیتی میدانند. به هر حال سنسور اثرانگشت در این گوشی عملکرد تقریبا خوبی دارد و خیلی عملکرد تعریفیای ندارد و از گوشی شیائومی انتظار بیشتری داشتیم. تشخیص چهره هم خوب انجام میگیرد ه و در نور کم هم میتواند چهره را با سرعت خوبی تشخیص دهد. در کل در بخش امنیت پوکو ایکس ۳ رو نمیتوان گوشی خیلی سریعیای دانست نسبت به آن انتظاری که از گوشیهای شیائومی در این بخش داریم.
جمع بندی
به نظر میرسد Poco X3 از آن گوشیهایی است که حداقل یکسال از رقبای خودش جلوتر است. صفحهنمایش با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و اسپیکر استریو دو ویژگی اساسی این گوشی هوشمند هستند که میتوان گفت هیچ گوشیای در این سطح قیمتی این مشخصات را ندارد. در کنار اینها کیفیت دوربین واقعا خوب است، باتری عمر خوبی دارد و سختافزار مناسبی هم برایش در نظر گرفته شده اما خب ایراداتی هم دارد مثلا متریال خوبی ندارد و ضخامت و وزن زیادی دارد در ضمن اینکه صدای اسپیکر باعث میشود لرزش ناخوشایندی را در قاب پشتی حس کنید. اما در کل پوکو ایکس ۳ گوشیای است که ارزش خرید خیلی بالایی دارد و ما حتما خریدش را به شما توصیه میکنیم.