سامسونگ اس ۲۱ اولترا و آیفون ۱۲ پرومکس دوتا از بهترین گوشی بازار با صفحه نمایش بزرگ هستند که در حال حاضر در دنیا به فروش می رسند و پا به عرصه رقابت در دنیای گوشی های هوشمند گذاشته اند. اما این دو چه تفاوت هایی با یکدیگر دارند و برتری هرکدام نسبت به دیگری چیست؟
شرکت سامسونگ به طور رسمی از سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا پرده برداری کرد و حالا زمان آن رسیده است که با رقیب سنتی اش یعنی پرچم دار پرچم دار شرکت آمریکایی اپل ، آیفون ۱۲ پرومکس مقایسه و برتری هرکدام در هر حیطه مورد بررسی قرار بگیرد. ما اینجا در رُهام تل، به مقایسه صفحه نمایش ، دوربین ها، ظرفیت باتری ها، زمان شارژ و از همه مهم تر پردازنده هر گوشی می پردازیم و به زمانی نیز اشاره می کنیم که شما می توانستید بسیاری از چیزهای همراه گوشی هارا به صورت رایگان با خرید گوشی خود همراه داشته باشید.
با رُهام تل، همراه باشید.
صفحه نمایش
هر دو گوشی سامسونگ اس ۲۱ اولترا و آیفون ۱۲ پرومکس از صفحه نمایش های بزرگی برخوردارند اما روی کاغذ، سامسونگ اس ۲۱ اولترا از صفحه نمایش بزرگ تری با اختلافی اندک برخوردار است. هر چند این اختلاف ۰.۱ اینچ باشد، اما آنچنان قابل توجه نیست، چرا که این دوگوشی هر دو مرزهای بزرگ بودن برای یک گوشی تا نشو! را جا به جا کرده اند . به سرعت به معرفی جزئیات صفحه نمایش هرکدام از این دو سوپر گوشی می پردازیم. سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا از صفحه نمایش ۶.۸ اینچی خمیده با تکنولوژی OLED بهره می برد که با بهره برداری از رزولوشن ۱۴۰۰*۳۲۰۰ با ۵۱۵ پیکسل در هر اینچ و نرخ رفرش صفحه ۱۲۰ هرتز در حالت ایده آل و روشنایی صفحه ۱۵۰۰ نیتی صفحه نمایشی ایده آل را برای کاربران خودش به ارمغان خواهد آورد.
در آن سوی داستان اما، آیفون ۱۲ پرومکس از صفحه نمایش ۶.۷ اینچی بدون خمیدگی با تکنولوژی OLED با رزولوشن ۱۲۸۴*۲۷۷۸ که ۴۵۸ پیکسل در هر اینچ به ارمغان می آورد، نرخ رفرش صفحه نمایش ۶۰ هرتزی با روشنایی صفحه ۱۲۰۰ نیتی ، صفحه نمایشی بسیار با کیفیت را برای کاربران و دوستداران وفادار اپل به ارمغان می آورد. یکی ازعناصر بارز صفحه نمایش آیفون ۱۲ پرومکس، ناچ دوربین سلفی آن است که محل قرارگیری سنسور پیچیده Face ID و دوربین جلو آن است، در حالی که گلکسی اس ۲۱ اولترا از ناچ دوربین سلفی جدا از صفحه نمایش بهره می برد که جلوی دید شما از صفحه نمایش بی نظیر این سوپرگوشی را نمی گیرد. در حالت استفاده روزانه و معمولی عادت کردن به این ناچ سلفی آیفون ۱۲ پرومکس راحت است اما این ناچ ممکن در تماشای ویدیو ها و به خصوص بازی کردن کمی برای کاربر آزار دهنده باشد. اما سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا در این سوی داستان از ناچ سلفی باریک و کشیده ای بهره می برد که این نشان از حرکت سامسونگ به سوی آینده صفحه نمایش ها است، یعنی صفحه نمایش هایی تمام صفحه، بدون ناچ سلفی است.(خبری خوش برای تمامی کاربران گوشی های هوشمند دنیا)
سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا از برتری های دیگری نیز بهره می برد: صفحه نمایش آن از رزولوشن بالاتری برای نمایش جزییات بالاتر بهره می برد که این رزولوشن هنگام خواندن متون بسیار بارز است. صحفه نمایش این گوشی خارق العاده از نرخ تازه سازی (رفرش ریت) ۱۲۰ هرتزی بهره می برد، این نرخ به تنهایی دوبرابر آیفون ۱۲ پرومکس است، که باعث می شود که بالا و پایین کردن صفحات وب را بسیار روان و لذت بخش می کند(مطمئنا لذت بخش تر از آیفون ۱۲ پرومکس) یک حرکت جدید در سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا این است که شما این نرخ تازه سازی صفحه نمایش را می توانید با رزولوشن QHD تجربه کنید، به علاوه خود صفحه نمایش دست به تنظیم خودکار نرخ تازه سازی صفحه نمایش می زند، به این معنا که از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی هنگام نیاز استفاده می کند، و در بقیه اوقات به صورت هوشمند برای مدیریت بهتر انرژی در این گوشی قدرتمند، نمایشگر معمولا از نرخ تازه سازی ۱۰ هرتزی استفاده میکند.
کارایی
سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا از آخرین و قدرتمندترین چیپ ست جدید شرکت کوالکام یعنی Qualcomm Snapdragon 888 برای عرضه در کشور ایالات متحده آمریکا بهره می برد و برای نسخه جهانی به چیپ ست خود ساخته سامسونگ ، Samsung Exynos 2100 مجهز است که این بار چشم بادامی ها قول داده اند که از لحاظ کارایی و عملکرد و همچنین مصرف باتری چیزی از چیپ ست شرکت آمریکایی کوالکام کم نداشته باشد. در آن سوی داستان، آیفون ۱۲ پرومکس از چیپ ست جدید این شرکت یعنی Apple A14 Bionic بهره می برد که آوازه کارایی آن به اندازه کافی به گوش کاربران رسیده است. هر دو گوشی از جدیدترین تکنولوژی در این حیطه یعنی چیپ ست های ۵ نانومتری بهره می برند و این به چه معناست؟ خیلی ساده … برنده شدن در اکثر تست های کارایی معروف دنیا. با این که گوشی گلکسی اس ۲۱ اولترا دیرتر معرفی شده اما بازهم می بینیم که در بخش کارایی، آیفون ۱۲ پرومکس دست بالاتری دارد. در واقع بهتر است بگوییم چیپ ست Apple A14 Bionic عملکرد بهتری دارد. این اختلاف در عملکرد، در هنگام عملکرد تک هسته ای به بالاترین حد خود می رسد، اما به طرز شگفت انگیزی در بخش عملکرد گرافیکی در تست گرافیکی معروف GFXBench در رزولوشن ۱۰۸۰p نزدیک است.
لازم به ذکر است که سامسونگ از مودم های یکپارچه نسل پنجم بهره می برد، که به این معنای استفاده بسیار مفید تر این گوشی از این تکنولوژی است. در بخش حافظه داخلی نیز هر دو گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا و آیفون ۱۲ پرومکس در حالت پایه از ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی بهره می برند. اما خبر ناراحت کننده برای طرفداران سامسونگ حفظ درگاه حافظه جانبی بود که به نوعی تقلید محض چشم بادامی ها از گاوچران های آمریکایی بود. قابلیتی که طرفداران سرسخت سامسونگ همیشه به آن افتخار میکرند.
دوربین
دو دوربین تله فوتو زوم گلکسی اس ۲۱ اولترا، ممکن است که دوربین های مربوط به زوم این گوشی را متنوع ترین کنند، اما این آیفون ۱۲ پرومکس است که فقط از سنسور LIDAR برای قابلیت واقعیت افزوده بهره می برد. سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا از چیدمان جدیدی برای بخش دوربین های خود بهره گرفته است که با کنار گوشی نیز ترکیب شده است، از همه مهم تر کنارهم قرارگیری دوربین های آیفون ۱۲ پرومکس نیز معروف است و مارا بیش از همه چیز به یاد اجاق گازهای رومیزی می اندازد. اما هر دو این طراحی ها به راحتی هرچه تمام تر قابل شناسایی هستند و بزرگ ترین مشخصه بد این سبک قرارگیری دوربین ها، ساکن نبود و تکان خوردن گوشی ها به دلیل قرار گیری دوربین ها جدای از بدنه گوشی است، اگر شما گوشی خود را بدون گارد محافظ استفاده می کنید.
جدای از تفاوت در طراحی دوربین های هردو گوشی، این تفاوت بیشتر در جزییات داخلی دوربین های این دو گوشی نمایان است. سامسونگ اس ۲۱ اولترا با دو دوربین تله فوتو، درمقایسه با آیفون ۱۲ پرومکس که فقط یک دوربین تله فوتو دارد، دست بالاتر را دارد. در سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا، شما یک لنز پریسکوپی با قابلیت زوم ده برابری به دست می آورید که در مقایسه با نسل قبل پرچم داران سامسونگ یعنی سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ اولترا با حداکثر زوم ۵ برابری، دوبرابر افزایش یافته است. دربالای لنز پریسکوپی، یک دوربین مخصوص زوم دیگر توسط اس ۲۱ اولترا اضافه شده است که تا فاصله کم، تا ۳ برابر به شما قدرت زوم می دهد. به کمک یکدیگر، این دو دوربین، گوشی گلکسی اس ۲۱ اولترا برای شما تصویری بسیار شفاف از اشیا دورترارائه میدهد.بهتر است نگاه کوتاهی به مشخصات کلی دوربین های هر دو گوشی داشته باشیم.
سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا، از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی با لنز ۲۴ میلی متری با فاصله کانونی f/1.8 با سنسور لرزشگیر دستی، دوربین دوم ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض با لنز ۱۳ میلی متری، سومین دوربین، دوربین ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری و لنز ۷۲ میلی متری با فاصله کانونی f/2.4 به همراه سنسور لرزشگیر دستی و دوربین چهارم ۱۰ مگاپیکسلی که زوم ۱۰ برابری را برای شما به ارمغان می آورد به همراه فاصله کانونی f/4.9 و ۲۴۰ میلی متر لنز آن با سنسور فوکوس خودکار لیزری، همه و همه نوید یک دوربین به معنای واقعی کلمه، فوق العاده را می دهند.
آیفون ۱۲ پرومکس، سه دوربین دارد که همه ۱۲ مگاپیکسلی هستند. دوربین اصلی ۲۶ میلی متری با فاصله کانونی f/1.7 به همراه سنسور پایدارسازی تغییرات، دوربین دوم فوق عریض ۱۳ میلی متری و دوربین سوم تله فوتو ۶۵ میلی متری با لرزشگیر دستی به همراه زوم ۲.۵ برابری همگی با هم ارمغان شرکت اپل برای دوربین این گوشی پرچم دار است. در ضمن نوآوری اپل در این بخش نیز سنسور LIDAR است که برای پردازش های واقعیت افزوده که تکنولوژی نسبتا جدیدی است، به کار خواهد رفت. نکته جالب اینجاست که گلکسی اس ۲۱ اولترا از سنسور عریض تر ۲۴ میلی متری در مقابل سنسور ۲۶ میلی متری آیفون ۱۲ پرومکس است(که البته بیشترگوشی ها از همین سنسور استفاده می کنند.) شاید تفاوت چشم گیری به نظر نیاید اما دورنمای بیشتری را در تصاویر گرفته شده با دوربین اصلی برای سامسونگ اس ۲۱ اولترا در مقابل آیفون ۱۲ به ارمغان می آورد.
اما شگفتی آورترین بخش دوربین گلکسی اس ۲۱ اولترا در مقایسه با آیفون ۱۲ ، قابلیت زوم خارق العاده دوربین این گوشی است. اینجا جایی است که گلکسی اس ۲۱ اولترا یک دنیا تفاوت ایجاد میکند. مخصوصا هنگامی که در نور کم اقدام به تصویر برداری با دوربین های این دو گوشی کردیم، گلکسی اس ۲۱ اولترا تصاویر بسیار زنده تر را با کمک لشکری از سنسورهای عجیب و غریب خود در مقایسه با آیفون ۱۲ پرومکس، ثبت می کند. در بخش فیلمبرداری، سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا با کیفیت ۸k با سرعت ۲۴ فریم بر ثانیه به ثبت لحظات دل نشین شما می کند و رقیبش آیفون ۱۲ پرومکس، با کیفیت ۴k فیلم برداری می کند اما با صدابرداری دالبی و غنای رنگ بسیار بالاتر.با فیلم برداری ۸k شما جزییات بسیار بیشتری در ویدیو خود خواهید داشت در صورتی که با سنسور های HDR آیفون ۱۲ پرومکس ،بازه رنگ داینامیک بالاتری با تصاویر زنده تر دریافت خواهید کرد.
پس در اینجا هر دو گوشی برتری خاص مربوط به خود را دارند. این تفاوت در سطح بسیار فنی و دقیق امر فیلم برداری هستند اما در زندگی واقعی، با فیلم برداری ۴k آیفون، شما متوجه بازه رنگی بسیار بالاترویدیو ضبط شده به خصوص در موقعیت های چالش آور برای دوربین ها خواهی شد، در حالی که در حالتی که نور بسیار کم باشد، گلکسی اس ۲۱ اولترا در پردازش نور در ویدیو ها شکست می خورد و ویدیوها بسیار تاریک به نظر خواهند آمد.
اما این به نوعی کوته بینی است اگر بخواهیم با همین مشخصات برنده بخش فیلم برداری را آیفون بدانیم ، چرا که اگر بخش زوم را نیز بخواهیم در نظر بگیریم ، آیفون ۱۲ پرومکس از زوم ۱۲ برابری در بخش فیلم برداری بهره میبرد اما اس ۲۱ اولترا با زوم ۲۰ برابری خود در بخش فیلم برداری ، به راحتی آیفون را کنار می زند. اگر بحث کیفیت در میان باشد ، زوم ۱۰ برابری اس ۲۱ اولترا کیفیت خوبی ارائه می دهد اما با زوم ۱۰ برابری آیفون ۱۲ در بخش فیلم برداری مطمئنا از این کار پشیمان خواهید شد!
طول عمر باتری و مدت زمان شارژ
در اخر اما، همیشه محصولات سامسونگ و اپل در طول عمر باتری با یکدیگر تفاوت می کرده اند. گوشی های آندرویدی همیشه با باتری های با ظرفیت بیشتر عرضه شده اند ، اس ۲۱ اولترا نیز از این قائده مستثنی نیست. اس ۲۱ اولترا با باتری ۵۰۰۰ میلی آمپراژی عرضه می شود که در مقایسه با باتری ۳۶۸۷ میلی آمپراژی آیفون ۱۲ پرومکس ، اس ۲۱ اولترا ظرفیتی ۵۰ درصد بیشتر از آیفون را از لحاظ باتری برای کابرانش به ارمغان می آورد. این آمار روی کاغذ نشان از برتری بی چون و چرای اس ۲۱ اولترا دارد اما باید در نظر داشت که تست های مهندسی شده ما چه خواهند گفت.
در ساده ترین تست ما ، وبگردی، اس ۲۱ اولترا با نرخ تازه سازی صفحه ۱۲۰ هرتزی خود به راحتی رقیب خوب یعنی آیفون ۱۲ پرومکس را کنار زد که برای این گوشی بسیار تحسین برانگیز است. معلوم است که نرخ تازه سازی روان ۱۲۰ هرتزی را ترجیح میدهیم اما با نرخ تازه سازی ۶۰ هرتزی نیز اس ۲۱ اولترا باز هم رقیب خود را با عملکردی ۱۶ ساعت از میدان به در می کند. دومین تست ما، تست ویدیوگردی در یوتیوب بود که با پخش ویدیو های ۱۰۸۰p با کمی اختلاف سامسونگ اس ۲۱ اولترا برنده این بخش است. تا این جا که سامسونگ عملکردی خوب داشته است.
مهم ترین تست شاید در این بخش شاید تست بازی های سه بعدی مثل Call of Duty یا Minecraft باشد. دوتست قبلی از پردازنده مرکزی بهره میبردند، اما این تست از پردازنده گرافیکی بهره میبرد. در نرخ تازه سازی صفحه ۶۰ هرتزی، باز هم سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا با کمی اختلاف رقیب خود، آیفون ۱۲ پرو مکس را کنار می زند.
نکته بسیار مهم تر و تحسین برانگیزتر اما این است که باید در نظر داشت در نرخ تازه سازی صفحه ۱۲۰ هرتزی یعنی با این کیفیت بازهم باتری فوق العاده اس ۲۱ اولترا ۵ ساعت به شما طول عمر می دهد، که مطمئنا تحسین برانگیز است اما اگر هم کارایی و طول عمر بالاتر را از این گوشی انتظار داشته باشیم باید به نرخ تازه سازی صفحه ۶۰ هرتزی قانع باشیم.
شارژرها
برای شارژ شدن این دو گوشی ، آیفون ۱۲ پرومکس از شارژر ۲۰ واتی استفاده می کند و اس ۲۱ اولترا از شارژر ۲۵ واتی. هر دو گوشی در این زمینه از دیگر گوشی های هوشمند رقیب که با شارژرهای ۴۰ واتی به بازار عرضه می شوند عقب هستند. در آزمایش های عملکرد شارژر ما، با شارژر ۲۰ واتی اپل تقریبا ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه طول می کشد تا باتری این گوشی شارژ کامل شود. هر دو گوشی از شارژ وایرلس ۱۵ واتی نیز پشتیبانی می کنند که با تکنولوژی magsafe اپل، خیال شما از این که گوشی هم در حال شارژ است و به جایی نیز چسبیده و آسیب دیگری نخواهد دید.آپشنی که سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا از آن بی بهره است. شارژ معکوس وایرلس نیزدر هر دو گوشی تعبیه شده است.
قیمت
در آخر اما به مبحث شیرین قیمت گذاری رسیدیم. شرایط بازار به گونه ای شده است که سامسونگ در قیمت گذاری محصولات پرچم دارش عقب نشینی کرده است. به طوری که پارسال سامسونگ اس ۲۰ اولترا را با قیمت ۱۴۰۰ دلار به فروش می رساند اما امسال سامسونگ شروع به عرضه اس ۲۱ اولترا با قیمت پایه ۱۲۰۰ دلار کرده است اما هنوز هم این قیمت از کمی بالاتر از قیمت آیفون ۱۲ پرو مکس است. سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا به همراه نسل پنجم با قیمت ۱۲۰۰ دلار با ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی ، ۱۲۵۰ برای نسخه ۲۵۶ گیگابایتی و ۱۳۸۰ دلاری برای نسخه ۵۱۲ گیگابایتی به فروش می رسد. اما آیفون ۱۲ پرومکس برای نسخه ۱۲۸ گیگابایتی حافظه داخلی با قیمت ۱۱۰۰ دلار ، ۱۲۰۰ دلار برای نسخه ۲۵۶ گیگابایتی، ۱۴۰۰ دلار برای نسخه ۵۱۲ گیگابایتی به فروش می رسد.
در اخراما لازم به ذکر است که گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا ۲۹ ژانویه پا به بازار های جهانی خواهد گذاشت.
امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید. در پناه حق، تیم تولید محتوای رُهام تل.